A nyuszi egy pontot hozott

Honvéd Sé – Söpte SE   1-1 (0-1)

Sé, 80 néző

vezette: Sipos

gólsz.: Kiss P. (72.) ill.  Udvardi (26.p)

Sé:  Varga- Fichtacher, Uri, Czlenner, Németh – Berta, Sélley, Kiss, (Koroknai), Kiss P.- Máté R.(Kovács G.), Kovács K.

Söpte: Krepfl – Kiss B.(Takács Á.), Kovács Zs.,Szakács N.(Takács K.), Tóth P. – Kovács E., Pusker Z., Udvardi L.(Molnár Cs.), Nyul J., Varga Cs. -Szakály D.

 

Izgalmasnak ígérkezett a séi túra, hisz a két csapat mindig kiélezett jó meccseket játszik, valamint a pálya emlékeztet a pár évvel ezelőtti söptei pályára, játékra szinte alkalmatlan. A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést az első negyedórában három helyzetünk is akadt, Varga Csabi szabadrúgása volt a legveszélyesebb, Varga kapusnak minden tudására szükség volt a lövés hárítására. Kissé váratlanul a hazaiak szerezhettek volna vezetést, a kilépő séi játékos átemelte Krepfl felett a labdát, a gólba tartó lövésbe egy hazai játékos még a gólvonal előtt beleért, így lesállás miatt érvénytelenítették a találatot. A 26.percben egy bedobás figurát követően Kovács Zsolt csúsztatását Udvardi Lackó a hálóba helyezte (0-1). A lefújás előtt még Varga Csabinak volt egy ordító ziccere, de két méterről az üres kapu fölé emelt így egy gólos előnnyel fordultunk. Sajnos az első félidőben Szakács Norbi és Udvardi Lackó is feliratkozott a sérültek listájára, így nélkülük kezdtük a második negyvenöt percet. A séiek mindent egy lapra téve támadtak, többet birtokolták a labdát, azonban a kapunkra veszélytelenek voltak egészen a  72. percig, amikor is  Kiss Péter 25 méterről egy jól eltalált szabadrúgás góllal egyenlített (1-1). A hazaiak fokozták a tempót, minden áron győzni szerettek volna, ez viszont tálcán kínálta a lehetőséget számunkra, Kovács Zsolt egy beadást alig fejelt mellé, Pusker Zoli ziccerben eltörte a labdát, Takács Kevin lövésénél pedig a kapus is verve volt, de a gólvonalon mentett egy védő. Sajnos nem úsztuk meg piros lap nélkül, Szakály Danit második sárga lappal küldte a játékvezető az öltözőbe a 87.percben.

Összességében elmondható, hogy jól teljesített a csapatunk, értékes pontot szereztünk, de a helyzetek, ziccerek alapján közelebb álltunk a győzelemhez. A meccsen viszont vezéráldozataink voltak, Kovács Zsoltnak eltörött a csuklójában egy csont, műteni kell, Szakács Norbi, Udvardi Lackó és Kiss Bálint is megsérült, Varga Andris és Szakály Dani pedig várhatóan eltiltás miatt nem játszhat jövő héten. De semmi gond, mivel tabellán elfoglalt helyünk, pontszámunk alapján felszabadultan játszhatunk és olyan tehetséges fiatalok kaphatnak rendszeresen lehetőséget mint Takács Kevin vagy Tóth Péter illetve a meccsen remekül teljesítő Takács Áron.

U21:

Honvéd Sé – Söpte Se  0-1 (0-0)

vezette:Domján

gólsz.: Komláti (89.)

Sé: Földi- Fehér, Tiborcz,Vágner,Török- Nardai,Horváth,Kiss (Horváth) ,Jankó- Ravasz,Sásdi

Söpte: Németh L. – Légler B, Légler Sz, Lipics B.,Farkas Cs. – Varga A.,Boros D.(Braunstein Á.),Porpáczy M.,Kiss J.- Komláti Zs., Tóth M.

A hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, hisz remek szezont futnak, a dobogó második fokáról várhatták a vasárnapi derbit. Varga Andris öt sárga lapos eltiltása miatt az ifi csapatot segítette ezen a napon, sajnos hamar mehetett zuhanyozni, a 35.percben egy téves bírói ítéletet kritizált, ezúttal ez piros lapot ért. A hazaiak 10 ember ellen próbáltak nyomást gyakorolni, de vagy a védelem vagy Németh Lajos állta útját a rohamoknak. A második félidő is séi helyzetekkel indult, de ezek rendre kimaradtak, majd a 80.percben Tóth Milán már a kapuson is túljutott, de a talaj kibabrált vele, így az üres kapu helyett a kapufára lőtt. A hazaiak mindent egy lapra téve támadtak az utolsó percekben, de a slussz poén ezúttal nálunk volt, Komláti Zsolt egy előrevágott labdával lefutotta a teljes séi védelmet, a kapust is kicselezve a hálóba passzolt a 90. percben. A csapat óriásit küzdött, a hiányzók ellenére remekül helyt állt és egy nagyon értékes három ponttal immár a középmezőnyben tanyázik.

Hajrá Söpte!

Oldalak
Támogatók

Önkormányzat Söpte
Barátság MTSZ Söpte
Söpte Söröző
Marketfa 2011 Kft
Sopron Bank ZRT
Ciklámen Fagyizó Söpte
Fyrex Kft
KRURIS KFT