Győzelem mindkét fronton

Söpte SE – Balogunyom SE 4-2 (2-1)
Söpte, 100 néző
vezette: Bagoly
Söpte: Krepfl P. – Varga A., Nyul J., SZAKÁCS N.,Kiss B.(Pusker Z.) – Udvardi, KOVÁCS E.,Pereszteghy, Varga Cs. – MOLNÁR CS., Szakály D. (Varga P.)
Balogunyom: Für – Mészáros B.(Horváth I.), Homor M.,Kiss M., Szén P (Homor D.).- Szép Á.,Dávid L.,Teklits P.,Németh M – Varga R.,Farkas M

 

Remek időjárás, jól előkészített pálya fogadta az élbolyhoz tartozó együtteseket, a  célunk nem lehetett más, mint győzelemmel kezdeni a tavaszi hadjáratot. Kovács Zsolt és Dejcsics György sérülése miatt két alapemberünk hiányzott, a téli időszakban igazolt már Söptén korábban szerepelt futballisták Nyul János, Varga Csaba és Krepfl Péter is a kezdőben kapott bizalmat Palkovics mestertől. A vendégek alapcsapatából is többen hiányoztak eltiltások és sérülés miatt.

Remekül kezdtük a meccset előbb Varga Csabi ügyetlenkedett el egy biztató  helyzetet, majd Udvardi Lackó egyedül vezethette Für kapujára a labdát, de a ziccer kimaradt. A 14.percben Szakály Dani szerzett labdát a félpályánál, egészen az alapvonalig robogott, pontos beadását Molnár Csabi váltotta gólra (1-0). Nem sokig örülhettünk a vezetésnek, gyakorlatilag a következő támadásból Dávid László 14 méterről talált a kapunkba (1-1).  Próbáltunk nyomást gyakorolni a balogunyomi együttesre, enyhe mezőnyfölényben játszottuk, viszont a vendégek jól megszervezték a védekezésüket, így igazi gólhelyzet nem alakult ki. A 43.percben egy alapvonal közeli bedobást követően Szakály Danit rúgták fel a tizenhatoson belül, a sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-1), így egy gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második félidő 51. percében Dávid László elkésett belépője sárga lapot ért, de mivel ez már második volt a vendégek támadójának így tíz főre fogyatkozott a vendég csapat. A szabálytalanságot követően a szenvedő fél Kiss Bálint volt, akit le is kellett cserélni, helyette Pusker Zoltán kapott lehetőséget. A kinyíló vendég védelem  mellett több lehetőségünk is volt, de ahelyett, hogy eldöntöttük volna a meccset egy bal oldali vendég szabadrúgást Varga Andris a saját kapunkba továbbított (2-2). A 69.percben Kovács Erik remekül lépett ki a lesre játszó vendég védők közül, a kapust is kicselezve ismét megszerezte a vezetést a söptei együttesnek (3-2). A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a kapunkra veszélytelenek voltak, a fellazult védelmük mellett több ziccerünk is volt, a legnagyobb Kovács Erik nevéhez fűződik, aki Für kapust átemelve a keresztlécet találta el. A 85.percben ugyancsak Kovács lépett ki ziccerben, Homor Dávid utolsó emberként csak elütni tudta, ezúttal ez sárga lapot ért. A 18 méteres szabadrúgást Varga András a sorfal mellett a kapu bal alsó sarkába tekerte (4-2), eldöntve ezzel a mérkőzést.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk a szimpatikus vendég együttes ellen, ezzel remek pozícióból várhatjuk a jövő szombati hazai mérkőzést a Szentpéterfa ellen.

U21:

Söpte SE – Balogunyomi SE 1-0 (1-0)

vezette: Horváth Á.

gól.: Takács K.

Söpte: Sándor – Légler Sz., Takács Á.,Tóth P., Kiss J. – Takács K., Porpáczy M.,Boros D. (Braunstein) , Légler B. – Komláti Zs., Tóth M.(Lipics B.)

Balogunyom: Szép – Szalay, Dömötör (Czenki), Papp B., Malekin – Farkas, Kalmár, Dömötör, Horváth M.(Papp R.) – Németh Á.,Horváth Zs.(Lehel K.)

Hat forduló óta veretlen ifi csapatunknak nem lehetett más célja, mint a győzelem a tabellán mögöttünk álló balogunyomi együttes ellen, akikkel mindig remek mérkőzéseket szoktunk vívni. Az első húsz perc nem rólunk szólt, a vendégek beszorítottak minket, több lehetőségük is volt, de Sándor Dani ezúttal (is) remek napot fogott ki. A 23.percben Takács Kevin 22 méterről leadott bombája utat talált a kicsit elbámészkodó Szép hálójába (1-0). Az első félidő ezt követően kiegyenlített volt. A második félidőben a balogunyomiak mindent megtettek az egyenlítésért, de a védelmünk jól állta a sarat és a kontrákból több alkalommal is eldönthettük volna a meccset, de ezek rendre kimaradtak. Fontos három pontot szereztünk a sportszerű mérkőzésen, ezzel hét meccsesre növelve veretlenségi sorozatunkat.

11053526_845431228863808_2063672237777350365_n

Takács K. (balról) remek gólt lőtt

Oldalak
Támogatók

Önkormányzat Söpte
Barátság MTSZ Söpte
Söpte Söröző
Marketfa 2011 Kft
Sopron Bank ZRT
Ciklámen Fagyizó Söpte
Fyrex Kft
KRURIS KFT