Rezgett a léc, de megszereztük a három pontot

Söpte SE – Arborétum Herény  3-2 (3-0)

Söpte, 80 néző

vezette: Sipos Zs.

góllövő: Udvardi L., Kovács E., Varga A. ill. Czirók D., Könye M.

Söpte SE: Németh L.- Varga A., Pereszteghy A.(Takács K.),Szakács N.,Tóth P. – Kovács E., Udvardi L.(Kálmán R.), Pusker Z.(Palkovits N.), Dejcsics Gy. – Varga P.(Molnár Cs.), Szakály D.

Herény: Horváth Gy. – Rába T., Iker Zs.(Neher F.), Szalay B.(Kiss M.),Maróti F. – Grubick F.(Vincze T),Gacs P., Első Z., Könye M. -Iszak M., Czirók D.

 

A budapesti válogatott meccs túrát “túlélve” egészséges önbizalommal vártuk a Herény elleni derbit. A védelmünk ismét “lyukas” volt, Kiss Bálint és Kovács Zsolt munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott. Az első félidőben a vendég együttes átadta a területet, az első perctől kezdve nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, Udvardi Lackó fejesből (1-0), Kovács Erik szabadrúgásból (2-0) talált remekül a hálóba, Varga András pedig egy keresztbe lőtt labdát helyezett a vendégek kapujába (3-0). Emellett is volt több lehetőségünk, de ezeket rendre elügyetlenkedtük. Perszteghy Andrást húzódás miatt a félidő derekán le kellett cserélni. A második félidőben majdnem sikerült lerombolni, amit az elsőben felépítettünk. A vendégek előbb a kapufát találták el, majd az 55.percben egy les(?) gólt lőttek, ez sem fújt ébresztőt csapatunknak. Az 58. percben egy hátul eladott labdát Czirók váltott gólra (3-1). A 66.percben egy kapu előtti kavarodásból Könye is betalált (3-2), visszahozva a vendégeket a mérkőzésbe. A hátralévő bő húsz percben Sipos játékvezető ítéletei borzolták a kedélyeket mindkét oldalon, így parázs hangulatban ért véget a mérkőzés hazai győzelemmel. Csapatunk ezúttal mindkét arcát megmutatta, az első félidőben koncentrálva, kiváló játékot mutatott, míg a második félidő ezúttal csapnivalóra sikerült. De semmi gond, mivel begyűjtöttük a három pontot,  így felszabadultan 26 ponttal a zsebünkben utazhatunk a Sparihoz jövő vasárnap.

Udvardi László

Udvardi Lackó fejjel volt eredményes

U21

Söpte SE – Arborétum Herény 5-2 (4-1)

vezette: Kovács G.

gólsz: Tóth M.(3), Kiss B.(2) ill. Németh T., Molnár b.

Söpte SE: Sándor D. – Légler Sz., Takács Á., Légler B., Porpáczy M. – Horváth L. (Boros D.), Komláti Zs., Kiss B., Pergel P. (Braunstein Á.) – Tóth M., Polgár P.

Herény: Szabó c. – Horváth B. (Nagy M.), Molnár B., Kudron D.(Sági M.), Horváth D.- Nagy B.(Németh P.),Hraskó M., Füzér Á.(Nagy V.),Molnár D.- Völfinger Sz., Németh T.(Koller T.)

A vendégek negyedik helyezése ellenére Takács mester bízott a három pont megszerzésében, mivel az elmúlt hetekben csapatunk játéka összeállt és sorozatban szerezzük a pontokat. Bár a vendégek az első támadásukból gólt szereztek, de bő húsz perc alatt Tóth Milán és Kiss Bálint is duplázott, így három gólos előnyre tettünk szert (4-1) .  A félidő végéig még voltak lehetőségeink, ezek azonban kimaradtak. A második félidő  15. percében Tóth Milán harmadik (szezonban tizedik) találata eldöntötte  a mérkőzést (5-1), a vendégek részéről csak a szépítésre futotta (5-2).  Csapatunkból mindenki dicséretet érdemel, taktikus remek játékkal fontos három pontot szereztünk.

Tóth Milán

Tóth Milán  triplázott

Oldalak
Támogatók

Önkormányzat Söpte
Barátság MTSZ Söpte
Söpte Söröző
Marketfa 2011 Kft
Sopron Bank ZRT
Ciklámen Fagyizó Söpte
Fyrex Kft
KRURIS KFT